800 m dekorlist

800 meter dekorlist och 6 000 mässingspik till M/Y ALBA (juni-aug 1999)

Under sommaren har arbetet med Alba fortsatt i oförminskad takt. Här har man inte stängt för semester utan det har alltid funnits någon eller några av båtbyggarna som arbetat vidare med återuppbyggnaden av den vackra Schubertkryssaren.

Styrhuset snart klart

AlbaInredningen i styrhuset är nu på plats, sofframkanter och trappan ner till tamburen är färdiga och väntar på att lackas. Den vackert svängda trappan från bryggdäck ner i styrhuset är monterad. (bild 2)

De flesta av de fasettslipade fönsterna är på plats, man väntar just nu på elkablaget från Storebro Energi som ska dras och döljas inne i vissa av fönsterkarmarna innan de sista fönsterna kan slutmonteras. Klarsiktsrutan med ytterringen i koppar är också på plats.

Krackelerat handfat

AlbaNere i Alba's inre, i tamburen, är stommen till sekretären klar, intarsiainläggningarna kommer senare. Toaletten har fått ett vackert krackelerat litet handfat från 1910-talet. Här är också underskåpen klara.

Inredning i salongen

Isalongen är alla soffronter på plats, alla skåp är också färdigställda. Det är tre underskåp, fem överskåp och två bokhyllor som nu sätts på plats. Innan sofforna kan göras helt klara ska vattentankarna monteras bakom soffryggarna. Dessa tankar rymmer 480 liter vardera och tillverkas i rostfritt.

Fortsätt till sid 2