M/Y ALBA II snart färdig – Victoriahallen bokad!

Under sensommaren och de första höstmånaderna har arbetet fortsatt med återuppbyggnaden av den gamla skönheten m/y Alba fortsatt i oförminskad takt. I förpiken har alla hydraulrör till bogpropeller och ankarspel dragits fram. Bogpropeller från Volvo Penta och ankarspel från Capella Marin med hydraulmotor från Mecman.


Inbyggd vattenlås i luftintag

I maskinrummet har Torbjörn Eriksson monterat tilluftstrummor i rostfri syrafast polerad plåt. Dessa försörjer motorn med luft och har ett inbyggt vattenlås för att förhindra att vatten från däcksventilerna spolas in i motorn. Snart ska brandsläckningsutrustning från Svenska Tempus installeras, en för maskinrummet och en för kabelgattet, där elverk och gasoltuber finns.

Olika färger på alla rör

AlbaI salongen har två stycken 480 liters vattentankar från LM Rostfria kommit på plats. Från vattentankarna har det dragits rör, som målats blå, till en vattenpump från AB Telfa i maskinrummet som fördelar färskvattnet ut till fartygets olika tappställen, som toalett och kök. Alla rörledningar i fartyget har målats i olika färger beroende på användning. Blå för färskvatten, grön för sjövatten, orange för diesel, gul för hydraulolja och röd för värmesystemet.

Dubbelfanerad durk

Vidare är ljuddämparen från UniCardan på plats under salongsdurken som tillverkats i 12 mm björkplywood med 5 mm oregonpine-faner på bägge sidor. Durken är inpassad och klar och väntar bara på slutlackering.

Vidare till sid 2