M/Y ALBA II snart färdig – Victoriahallen bokad!

Invändigt har Alba redan lackats fem gånger med International’s Schooner, en högblank fernissa. Mellan varje lackvarv har allt slipats ner. Ett omständigt arbete. Totalt kommer inredningen lackas sju gånger, sista gången med en matt lack.

Kyl, sval och frys från Italien

I serveringsgången utanför köket är de i Italien av firman Thermoprodukter AB specialtillverkade kyl- och svalskåpen inmonterade. I köket pågår arbetet med underskåp och montering av frys samt gasspis.

Garnering i stuvfack

I damhytten monteras kojfronter och garneringen bakom soffryggarna. Här blir det stuvfack för sängkläder, och för att dessa inte ska ligga direkt mot fartygsplåten kläs skåpen invändigt med oregonpine-garnering.

60 fönsterglas 6 mm tjocka

AlbaOvan däck arbetar Harry Johans med inpassningen av sju stycken skylights. Dessa är träfärdiga och nu ska gångjärn och gummilister monteras innan glasrutorna kommer på plats. Totalt finns det 60 stycken fönsterglas på Alba. Det är salongsfönster, styrhusfönster, skylightsglas, och ventilglas. Alla i 6 mm härdat glas från AA-Glas i Solna. Alla stolpar för mantåget är monterade och nu pågår arbetet med svetsning av räckverket runt Alba.

Instrumentpanel på plats

Båtbyggarna har också hunnit med installationen av instrumentbräda uppe vid styrplatsen. På babords sida finns en radardisplay, i mitten en autopilot och på styrbords sida en digital sjökortsdisplay. Alla instrument kommer från SIMRAD, förutom motorinstrumenten som är från Volvo Penta och monterade nertill på instrumentpanelen.

Tillbaka till sid 2 Vidare till sid 3